Heb je als ondernemer een nieuwe printer nodig? Veel bedrijven kiezen voor een laserprinter, waarbij toner aan het papier wordt gehecht tijdens het printen. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten als je een printer gaat aanschaffen? In deze blog zetten we 5 dingen op een rijtje waar je op moet letten bij de aanschaf van een laserprinter.

 

Printkosten

Natuurlijk zijn de printkosten belangrijk als het gaat om een nieuwe laserprinter. De printkosten per pagina van een laserprinter zijn lager dan die van een inkjetprinter. Ook al is de toner duurder, je kunt er veel meer printjes mee maken. Let er bij de aanschaf op hoe veel de printkosten ongeveer zijn, zodat je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

 

Geluidsniveau

Let ook goed op het geluidsniveau van de printer. Als de printer dichtbij je staat en vaak gebruikt wordt, kan het namelijk best storend zijn als de printer veel lawaai maakt. Kijk bij de productspecificaties goed hoeveel decibel het geluidsniveau van de printer is. Een printer met een geluidsniveau van 35 decibel wordt vaak als stil ervaren.

 

Snelheid

Ook de snelheid van de printer is van belang. Je wil immers geen uur wachten op je printjes! De snelheid van de printer wordt bijvoorbeeld bepaald door de eigen processor en het interne geheugen. Dit zijn dus dingen waarop je kunt letten als je aan het zoeken bent in de specificaties. Heeft de printer wel een eigen processor? En is het interne geheugen groot genoeg? Dan zal de printer je documenten vlot afdrukken!

 

Tekst of afbeeldingen

Bedenk van tevoren ook goed of je alleen tekst wil gaan afdrukken, of dat je ook afbeeldingen wil afdrukken. Druk je regelmatig grafieken af? Dan zal een printer met een hogere resolutie meer details laten zien. Met een kleuren laserprinter met een hoge resolutie kun je betere en scherpere afbeeldingen afdrukken dan met een kleuren laserprinter met een lage resolutie. Zo zijn er printers met een resolutie van 600 dpi, wat prima is voor het printen van tekstdocumenten. Als je ook regelmatig afbeeldingen wil gaan printen, dan kan een printer van 1200 dpi een interessante optie zijn.

 

Papierlade

De meeste printers hebben standaard één papierlade. Maar ben je nou van plan om regelmatig te printen op verschillende papiersoorten? Dan is het wel zo handig om meerdere papierladen te hebben. Op deze manier hoef je niet telkens te wisselen tussen verschillende papiersoorten, maar heeft iedere soort gewoon zijn eigen lade.