Toegang tot het internet is tegenwoordig werkelijk onmisbaar. Dit niet alleen voor particulieren, maar zeker ook voor bedrijven. Menig aantal ondernemingen zijn dan ook afhankelijk van het internet voor het kunnen uitvoeren van hun dagdagelijkse taken. Dit geldt zeker ook voor menig aantal bedrijven in Helmond en omgeving. Gewoon toegang hebben tot het internet lijkt vandaag de dag echter niet meer voldoende te zijn. Het is vooral de snelheid waarmee dat gebeurt dat steeds belangrijker wordt. Deze snelheid kan worden gegarandeerd door middel van glasvezel Helmond. Door gebruik te maken van een glasvezelverbinding zult u namelijk kunnen vaststellen dat u steeds profiteert van een optimale snelheid op het internet. Welke voordelen het gebruik van glasvezel Helmond nu precies allemaal met zich meebrengt wordt meteen duidelijk door het doornemen van de informatie zoals hieronder aangegeven. 

Glasvezel garandeert een uitstekende snelheid 

In vergelijking met een traditionele internetverbinding is het zo dat glasvezel in de praktijk heel wat sneller is. Er zijn op de markt heel wat verschillende glasvezel pakketten terug te vinden. Het gaat daarbij om pakketten met 50, 100 en zelfs 500 Mbps. Dit is echt een behoorlijk stuk hoger in vergelijking met de gemiddelde internetsnelheid in Nederland van gemiddeld zo’n 15 Mbps. Bovendien kan er worden geconcludeerd dat glasvezel Helmond in de toekomst alleen maar nog sneller zal zijn. De maximumsnelheden voor glasvezel zijn immers nog niet bereikt. Bedrijven, maar ook particulieren die op de snelst mogelijke wijze gebruik willen kunnen maken van het internet doen dat dan ook bij voorkeur door middel van glasvezel. Dit is tegenwoordig reeds het geval en zal ook in de toekomst niet anders zijn. 

De upload- en downloadsnelheid zijn gelijk 

Eveneens een belangrijk voordeel waar u op kunt rekenen bij glasvezel Helmond heeft betrekking tot het feit dat zowel de upload- als de downloadsnelheid hetzelfde zijn. Of u er nu met andere woorden voor kiest om informatie op het internet te lezen of er informatie naar te versturen, in beide gevallen kunt u rekenen op dezelfde snelheid. Bij de standaard kabel is dat uiteraard niet het geval. Hierbij ligt de uploadsnelheid een behoorlijk stuk lager dan de downloadsnelheid. Informatie op het internet zetten duurt in dit geval dus een behoorlijk stuk langer dan het bekijken van diezelfde informatie.

Glasvezel is een open netwerk 

Tot slot is het ook nog eens zo dat glasvezel een open netwerk is. In principe betekent dit dat iedereen over de mogelijkheid beschikt om er zijn of haar diensten op aan te bieden. Dit geldt dus eveneens voor glasvezel Helmond. Het gevolg hiervan is dat u als klant over een veel grotere keuze beschikt. Bij de kabel is dat niet het geval. Hierbij zijn het namelijk de kabelaanbieders welke niet alleen het netwerk beheren, maar ook de diensten die er op worden aangeboden. Voor elke regio geldt dat er op de kabel slechts één enkele provider actief is. Dat is uiteraard zonde voor de klant, want hij kan op die manier slechts rekenen op een zeer beperkte keuze. In ieder geval, wilt u kunnen rekenen op een stabiel, open en snel netwerk? Dan is kiezen voor glasvezel Helmond in de praktijk altijd de moeite waard. 

voordelen glasvezel