Het jaar 2020 is voor gamers tot dusver een prachtig jaar geweest en ook de vooruitzichten zijn erg goed. Zo hebben we dit jaar diverse mooie games mogen verwelkomen en in de nabije toekomst komt er ook weer een nieuwe generatie consoles uit, en er staan natuurlijk een hoop mooie titels voor de pc op het programma. Maar wat zijn nu de beste pc games van 2020 om in huis te halen? Eén van de uitgevers die hard aan de weg timmert is Ubisoft.

 

Assassin’s Creed: Valhalla en Watch Dogs: Legion

Voor dit najaar heeft de Franse uitgevers twee grote titels op het programma staan, dat zijn Assassin’s Creed: Valhalla en Watch Dogs: Legion. Twee totaal verschillende titels, maar ze maken kans om de beste pc games van 2020 te worden. Ubisoft weet als geen ander hoe ze spannende, boeiende en spectaculaire avonturen moeten maken en beide titels zien er veelbelovend uit.

 

In Assassin’s Creed: Valhalla stap je in de schoenen van de Viking Eivor, die samen met zijn clan Vikingen Engeland bezoekt. Het doel is om daar een nieuwe nederzetting op te bouwen, maar dat zien de Engelsen van toen niet helemaal zitten. Je zult op veel weerstand stuiten en ook krijg je te maken met veel koninkrijken die met elkaar in gevecht zijn of er allesbehalve een vriendelijke relatie op nahouden.

 

Via de animus reis je terug in de tijd en beleef je deze heftige periode vanuit je luie stoel. Met de eerdere delen wist Ubisoft al een goede indruk te maken en mooie historische periodes met een twist aan je te presenteren. Dat zal nu niet anders zijn. In Watch Dogs: Legion krijg je met iets compleets anders te maken: hackers.

 

Het is de nabije toekomst waarin nog veel meer geautomatiseerd is en waar de huidige zittende macht in het Verenigd Koninkrijk niet langer dezelfde invloed heeft. Er zijn verschillende facties die de dienst uitmaken in een futuristisch Londen en het hackerscollectief Dedsec staat ook hier weer op om tegen de gecorrumpeerde maatschappij te strijden.

 

Ditmaal kun je in de game – in tegenstelling tot de voorgaande delen – werkelijk allerlei rollen aannemen. Met een druk op de knop wissel je tussen een jonge sportieve kerel naar een oud omaatje om daarmee het avontuur voort te zetten. Met de technologie die je tot je beschikking hebt kun je bovendien Londen op een creatieve manier op stelten zetten.

 

Watch Dogs: Legion borduurt voort op het sterke fundament van Watch_Dogs 2 en belooft nog meer innovatieve gameplay elementen te introduceren. Juist die creativiteit op de bestaande solide basis maakt van deze game een goede kanshebber tot één van de beste pc games van 2020.

 

Vecht tegen Giancarlo Esposito

Een aankomende game (2021) is Far Cry 6. In deze nieuwe telg maken we kennis met Anton Castillo en het fictieve land Yara. Castillo – gespeeld door Esposito (bekend van o.a. Breaking Bad) – regeert het land met harde hand en probeert hernieuwingen door te voeren. Het gaat de bevolking echter te traag met een opstand tot gevolg waar Castillo op onethische wijze op reageert.

 

Als speler zul je het land bezoeken om daar een vuist te maken tegen het regime van Castillo en Far Cry 6 belooft hierin een spectaculair avontuur. Wederom krijg je met een prachtige wereld vol met flora en fauna te maken, maar voor het eerst in de serie kent de game ook een grote stad met natuurlijk een geheel eigen vibe. Dit deel bouwt verder op de basis van Far Cry 5 en het ziet er veelbelovend uit.