Iedereen die werkt met hijskranen weet dat rondstroppen een van de belangrijkste onderdelen zijn om bepaald gewicht te verzekeren. En daarbij ook veiligheid te bieden dat je producten sowieso goed aankomen op een hoge plek of juist naar beneden gaan. Het zijn misschien producten waar je niet zo snel bij na denkt, omdat ze er standaard zijn. Maar zonder deze producten komen medewerkers niet verder. Alleen zijn er alleen maar voordelen over deze producten te vinden of zijn er ook nadelen. In deze blog belichten we beide kanten.

 

Over tijd kunnen ze gaan slijten

Het is een feit dat na langdurig en vaak gebruik, producten sneller gaan slijten en niet meer de zekerheid kunnen aanbieden die er is geloofd. Bij rondstroppen kan het zo zijn dat dit veel sneller gebeurt. Het licht er ook aan welke je hebt gekocht. Is het van hoge kwaliteit van een betrouwbaar merk? Of heb is jouw ondernemer voor goedkoop en snel gegaan, waardoor je binnenkort weer nieuwe moet gaan bestellen. Oriënteer je daarom goed bij de verschillende aanbieders en kies er eentje uit die perfect zou kunnen passen en ook voor een langere tijd mee zou kunnen gaan.
Kunnen veel gewicht dragen en hebben zekerheid
Maar we zouden ook de goede kanten van dit product belichten. En dat doen we zeker door het product positief te benaderen als het gaat om wat hij moet doen. Een rondstrop zorgt ervoor dat de producten die opgehesen worden verzekerd zijn dat ze er niet vanaf vallen en daarbij ook genoeg kunnen tillen. Hiermee kunnen ze veel gewicht verdragen. Het is wel zo dat het per rondstrop verschilt hoeveel het aankan qua gewicht, dus pas daar mee op.

 

Veiligheid staat altijd voorop

Het is natuurlijk altijd zo dat veiligheid altijd voorop blijft op de werkvloer. We kunnen met zekerheid zeggen dat met rondstroppen je meer veiligheid aanbiedt voor je producten maar ook voor je collega’s om je heen. Je kan veel bedrijfsongevallen voorkomen om deze producten te gebruiken en dat helpt jou en jouw collega’s een hele hoop.

rondstroppen