Het hebben van een portofoon kan superhandig zijn en tevens ook voor veel veiligheid zorgen. Een waterdichte portofoon biedt natuurlijk nog wat extra voordelen. De voordelen die een waterdichte portofoon biedt zorgen ervoor dat deze portofoon of portofoons geschikt zijn voor verschillende beroepen en activiteiten. In deze blog gaan we het dus hebben over de voordelen van een waterdichte portofoon alleen ook over de voordelen van een portofoon in het algemeen. Dat zijn er namelijk nogal wat.

 

Benieuwd geworden? Lees dan hieronder verder.

 

Voordelen portofoons

 

Voor al het mobiele verkeer gebruiken we tegenwoordig een mobiele telefoon. Alleen aan een mobiele telefoon kunnen ook nadelen zitten. Vooral het bereik van een mobiel. Als je in een bos bent heb je daar niet altijd en overal bereik of wat dacht je van een kelder. Ook daar is vaak geen bereik. Als er dan een noodgeval is wil je natuurlijk wel bereikbaar zijn. Daarom is het in bepaalde gevallen beter om te kiezen voor een portofoon. Deze kun je sneller opensnijden en dieven hebben zo makkelijk toegang tot je auto. Voor de cabriokap hanteren autoverzekeraars meestal een verhoogd eigen risico. Ook kan de verzekeraar als voorwaarde stellen dat je je cabriolet in een afgesloten garage stalt. Andere voordelen van een portofoon zijn:

 

-Er zijn vergunningsvrije portofoons
-Geen huur, maar koop

-Telefoon en portofoon in één

-GPS tracking
-Gebruik maken van Wifi

-Beveiligde communicatie

-Een ruim aanbod in toestellen

-Group calls is mogelijk

 

Door bovengenoemde voordelen is een portofoon geschikt voor verschillende beroepen. Denk aan beveiligers of mensen die werken bij de EHBO. Een duidelijke en veilige communicatie is daarbij van groot belang.

 

Hoe een portofoon kiezen?

 

Er zijn allerlei verschillende soorten portofoons met ieder hun eigen eigenschappen. De verschillende eigenschappen van een portofoon maken een portofoon geschikt voor een bepaald type beroep of wellicht voor de vrije tijd. Voor het gebruik van een portofoon in vrije tijd is een walkie talkie bijvoorbeeld een hele goede optie. Deze zijn in aanschaf een stuk goedkoper en vergunningsvrij. Andere aspecten die belangrijk zijn om op te letten zijn:

 

De radio frequenties – VHF of UHF?
Afstand & bereik
Stroomcapaciteit, hoeveel nodig?

Een vergunning of niet?

 

Voordat je een portofoon kiest is het belangrijk om bovengenoemde punten te beantwoorden. Ook kun je natuurlijk altijd een specialist in het vak vragen voor uitgebreide informatie.

 

Kiezen voor een waterdichte portofoon

 

Voor bepaalde beroepen kan het gebruik van een waterdichte portofoon erg handig zijn. Denk aan een beveiliger of tijdens het werken bij een evenement. Vooral in Nederland kan het natuurlijk regelmatig regenen. Een waterdichte portofoon is dan dus geen overbodige luxe. Wanneer je deze namelijk buiten tijdens regenachtig weer gebruikt ben je er in ieder geval van verzekerd dat deze goed functioneren.

 

Ook voor een veilige en betrouwbare communicatie op bijvoorbeeld de bouw plaats is een waterdichte portofoon erg handig. Naast dat is een waterdichte portofoon ook geschikt voor bijvoorbeeld het beoefenen van watersporten of het communiceren op het water. De kans is dan tenslotte wat groter dat de portofoon nat wordt in plaats van aan wal.