Er zijn veel mensen die een idee hebben om een app te gaan maken. Maar omdat dit voor veel mensen toch vaak erg gecompliceerd lijkt, worden zij er vaak van weerhouden. Dat is natuurlijk jammer! Het maken van apps hoeft namelijk helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Natuurlijk zijn er ontzettend gecompliceerde methodes, waarvoor je zeker bepaalde ervaring voor nodig hebt, maar er zijn ook makkelijkere methodes, waarop een app vrij simpel en goedkoop gemaakt kan worden. Voor de mensen die zich hier graag aan willen wagen hebben we een compleet stappenplan voor het ontwikkelen van apps opgesteld.

 

Een goed idee

Wil je een app laten maken, dan is dat hoogst waarschijnlijk omdat je een goed idee hebt. Dat idee moet goed worden uitgewerkt, daarnaast moet er gekeken worden of er mensen zijn die jouw app ook daadwerkelijk willen gaan downloaden en gebruiken. Momenteel zijn er meer dan 1 miljoen apps op de markt. Daarom is het belangrijk om goed te kijken of de app die jij wilt ontwerpen een nieuw concept is, welke onderscheidend is vergeleken met andere apps. Het belangrijkste bij het bouwen van een app is dat je iets ontwikkeld waar andere mensen ook echt iets aan hebben.

 

De methode

Voor het ontwikkelen van een app kunnen verschillende methodes gehanteerd worden. De keuze van de methode is vooral afhankelijk van de tjid en het geld dat je erin zou willen steken. De ene methode is lastiger dan de andere, waardoor je eigen kennis en mogelijkheden ook van groot belang zijn.

 

Zelf programmeren

De meest voor de handliggende methode is om zelf een applicatie te programmeren. Hiervoor zijn verschillende programmeertalen. Echte app ontwikkelaars bouwen op deze wijze applicaties. App ontwikkelaars hebben hier echter wel een specifieke opleiding voor gevolgd en de programmeertaal is daarmee ook niet zo maar onder de knie te krijgen. Wil je leren programmeren dan kun je hiervoor cursussen of opleidingen volgen. Let er wel op dat er bij verschillende besturingssystemen verschillende programmeertalen worden gebruikt, waardoor je van te voren goed moet nadenken over het platform waarvoor je apps wilt gaan ontwikkelen. Zo wordt er voor app ontwikkeling voor Android gebruik gemaakt van een andere programmeertaal dan voor iOS.

 

App maker

Er zijn verschillende programma’s zoals een app maker waardoor het makkelijker wordt gemaakt om een app te maken. Door deze programma’s kun je erg makkelijk een app maken, maar de app krijgt er vaak een amateuristisch uiterlijk van. Daarnaast moet je ook betalen voor het gebruiken van deze software, waardoor je de afweging moet maken of dat het daadwerkelijk de moeite is en of de app zal worden gebruikt.

 

App laten ontwikkelen

Daarnaast is er ook nog een optie om een app te laten ontwikkelen. Heb je een bepaald idee goed uitgewerkt, maar weet je zelf niet hoe je dit moet uitwerken, dan kun je terecht bij een bedrijf zoals Appelit voor het ontwikkelen van de app. Zij hebben de ervaring en verzekeren het leveren van een kwalitatieve, goed geteste app.