Als bedrijf zijnde is het erg belangrijk om je financiën op orde te hebben. Helaas blijkt het voeren van een juiste administratie vaak lastig te zijn, de regels zijn niet geheel bekend en eerlijk gezegd is het toch een vak apart. Het is daarom verstandig om een financieel administratief medewerker in dienst te nemen. De financiële administratie moet je op orde hebben voor de belastingdienst, maar ook voor jezelf is dit belangrijk. Het geeft je namelijk inzicht in je bedrijfsprestaties, je ziet direct waar je moet ingrijpen en waar je de focus wat minder op kunt leggen. Je hebt je inkomsten inzichtelijk, dit kan je veel rust geven.

 

Werken op de financiële administratie

Belastingaangifte, een hypotheek afsluiten of een juiste verzekering kiezen. Je krijgt hier allemaal wel eens mee te maken in je leven. Misschien klinkt het ingewikkeld, toch valt dat allemaal wel mee. Je start altijd met het in kaart brengen van je inkomsten en uitgaven, natuurlijk heeft de één meer inzicht in cijfers dan de ander. Veel bedrijven hebben naast belastingen, verzekeringen en rekeningen ook te maken met loonadministratie en arbeidsrechten. Niet iedere ondernemer heeft zelf genoeg kennis en tijd om zich hiermee bezig te houden. Om deze reden wordt er vaak een medewerker aangesteld of aangenomen die de administratie op zich neemt.

De financieel administratief medewerker is verantwoordelijk voor alle financiën binnen het bedrijf. Hij houdt een overzicht van de inkomsten en uitgaven bij en zorgt dat alles op orde is. De administratie moet goed georganiseerd zijn, want wanneer de belastingdienst iets op wilt vragen kun je het direct laten zien. De administratief medewerker zorgt daarnaast ook dat alle facturen worden verzonden en afgehandeld.

 

Software

Ieder bedrijf werkt met een ander systeem om de administratie bij te houden. Vaak is hier een speciaal softwarepakket voor. De financieel medewerkers en de ondernemer kunnen dan het systeem raadplegen wanneer ze iets willen zien. Je kunt er ook voor kiezen dit gewoon bij te houden in Excel of op papier, maar een softwaresysteem is veel overzichtelijker. Papieren kun je kwijtraken en formules in Excel kunnen verkeerd ingesteld staan.