Internet Abonnementen zijn er in allerlei soorten en maten. Op basis van ADSL, kabel, glasvezel. En de snelheden variëren enorm: er zijn abonnementen met een snelheid van 20MB/s oplopend tot wel 500 Mb/s (glasvezel). De kosten van een internetabonnement starten zo rond de €25,00 per maand. Maar maak je naast het internet ook gebruik van televisie en vaste telefonie? Dan kun je het internetten een stuk goedkoper maken. Dit kan namelijk op basis van een alles-in-1 pakket (ook wel 3-in-1 genoemd).

 

Wat is een alles-in-1 pakket?

Bij een alles-in-1 pakket combineer je alle diensten – internet, tv en bellen – in een pakket. Je neemt alle diensten af bij een provider. Dat kan bijvoorbeeld zijn Ziggo, KPN, Telfort, T-mobile of alles in 1 van Tele2. Er zijn tegenwoordig heel veel aanbieders die dergelijke 3-in-1 abonnementen verkopen. Het voordeel daarvan weer is dat de prijzen scherp blijven. Waar je voor alleen een internet abonnement tussen de €25,00 en €40,00 kwijt bent, liggen de prijzen van een alles-in-1 pakket rond de €39,00 – €65,00. Dit is dan weer sterk afhaneklijk van de snelheid en de extra’s die je in het pakket neemt (bijvoorbeeld bepaalde TV-zenders).

 

Alle diensten los bestellen, of een 3-in-1 pakket?

De meeste Nederlanders maken wel gebruik van zowel internet, TV als vaste telefonie. Nu maken veel consumenten de rekensom: kan ik het beste alles individueel afsluiten? Bijvoorbeeld apart internet bij KPN, TV bij Ziggo en bellen bij TELE2? Het antwoord is: Nee. Het is in eigenlijk alle gevallen voordeliger om alles bij een provider te bestellen.

 

  • Een alles in 1 pakket is tot wel 40% goedkoper
  • Bij een alles in 1 pakket blijft het overzichtelijk: 1 factuur en 1 aanspreekpunt
  • Bij zo’n pakket heb je bovendien gratis extra’s zoals gratis zenderpakket, dubbele data, enz.

Wat is voor mij het voordeligste pakket?

De prijzen van een internet abonnement verschillen enorm per plaats. Dat komt omdat niet overal dezelfde type verbindingen beschikbaar zijn. Zo is er niet overal glasvezel, en is er in veel buitengebieden geen kabel beschikbaar. Met de handige internet prijzen vergelijker kun je razendsnel de pakketten bekijken die leverbaar zijn op jouw postcode. Je kunt ze eenvoudig vergelijken op prijs, kwaliteit of juist snelheid. In slechts 2 minuten tijd vind je zo het ideale internet abonnement.