Je kent het wellicht vast wel. Je zit achter je computer en je komt erachter dat je geen internetverbinding hebt. Je kijkt in je PC maar je ziet je UTP-kabel toch echt zitten. Hoe kan dit nou denk je? Je vraagt je systeembeheerder en die loopt met je mee. Uiteindelijk komen jullie er samen achter dat de kabel niet goed in de switch zat omdat hij onder je bureau staat en je hier tegen aan tikte met je voet. Misschien moet er toch maar verandering komen in de infrastructuur!

 

Met behulp van een patchkast kan je heel snel en gemakkelijk je netwerk apparatuur ophangen en koppelen binnen de kast. Een patchkast, ook wel serverkast genoemd, is een kast waarbij je netwerk apparatuur kan bevestigen. Elk netwerkapparaat heeft een eigen HE/U (Hoogte-eenheden of Units genoemd). Dit geeft aan hoeveel ruimte een bepaald object in beslag neemt. Als je een router hebt van 10U weet je dat, als je een kast hebt van 47U, dat je nog 37U over hebt voor andere apparatuur. Op deze manier kun je de patchkast volledig naar wens vullen met de apparatuur.

 

Netwerkproducten.com is een van de grooste aanbieders van patchkasten in Nederland. Door de jarenlange ervaringen weten zij als geen ander wat een patchkast is, en welke je nodig hebt als je bepaalde eisen hebt. Schroom daarom niet en vraag de deskundige klantenservice als je er niet uit komt. Netwerkproducten bestellen doe je bij netwerkproducten.com!