Beeld je eens een ruimte in waar je geen of een hele slechte internetverbinding hebt. Iets waar je liever niet te lang aan denkt, want waar zouden we vandaag de dag toch zijn zonder internet? Het antwoord op deze vraag is kort en krachtig, namelijk: helemaal nergens. Even het laatste nieuws checken, iets op Facebook posten, gamen … tegenwoordig de gewoonste zaken van de wereld. Via onze mobiele telefoons maken we veel gebruik van internet. Veelal via ons abonnement met uitgebreide databundel. Maar als we thuis zijn, dan schakelen we snel over op onze wifiverbinding. Uiteraard maken we ook gebruik van wifi middels onze laptops en tablets. Er wordt dus nogal wat gevraagd van deze wifi en uiteraard moet dit signaal door het hele huis even sterk zijn. En hier wringt vaak de schoen, want een wifisignaal is nu eenmaal niet overal even sterk. Een wifi versterker brengt gelukkig uitkomst als het wifisignaal erg zwak of überhaupt niet aanwezig is.

 

wifiversterken

 

Twee belangrijke eisen

Als we praten over internetverbinding dan maken we ons vooral druk om twee zaken. Deze twee zaken zijn betrouwbaarheid en snelheid. Wanneer het wifisignaal zwak is, dan komen deze twee harde eisen die we stellen aan internetverbinding onder druk te staan. Bij een zwak signaal blijft de snelheid vaak achter en valt de verbinding ook nog wel eens (tijdelijk) weg. Willen we simpelweg niet en kunnen we vaak erg slecht mee omgaan. Reden genoeg om je aandacht eens te richten op een wifi versterker als je deze problematiek herkent. Een wifi versterker zorgt ervoor dat het oorspronkelijke wifisignaal wordt doorgegeven naar die plekken waar dit oorspronkelijke signaal zonder wifi versterker niet of nauwelijks te ontvangen zou zijn. Dankzij een wifi versterker is het mogelijk om in elke ruimte van het huis snel en betrouwbaar internet te hebben, zelfs op zolder!

 

Wat is de beste plek voor een wifi versterker?

Een wifi versterker zomaar ergens neer zetten heeft geen enkele zin. Het is de kunst om precies die plek in huis te vinden waar het wifisignaal zwakker wordt. Heb je deze plek gevonden? Dan heb je ook de plek gevonden waar je de wifi versterker neer moet zetten. Vanaf deze plek is de wifi versterker namelijk het meest effectief. Deze signaalversterker pakt het signaal op en zet het vanaf deze plek door naar andere plaatsen, zoals bijvoorbeeld de eerder genoemde zolder. De plek waar het oorspronkelijke signaal zwakker wordt kun je vinden met behulp van jouw mobiele telefoon. Kijk op het scherm van jouw mobiel waar het signaal zwakker wordt. Doe dit uiterst nauwkeurig, want hoe nauwkeuriger deze plaats wordt bepaald, hoe meer profijt je hebt van jouw signaalversterker.

 

Wat is een goed merk wifi versterker?

Er zijn nogal wat verschillende merken wifi versterkers op de markt. Het is goed voor te stellen dat je wat dit betreft door de bomen het bos niet meer ziet. Op basis van verkoopaantallen en positieve reviews kunnen we met een gerust hart concluderen dat de signaalversterkers van Netgear en TP Link goede en betrouwbare merken zijn. Zowel Netgear als TP Link hebben hun sporen in de digitale wereld al verdiend. De prijs-kwaliteit verhouding van beide merken is uitstekend. Wel is het overigens goed om je te realiseren dat een wifi versterker alleen het wifisignaal versterkt en doorgeeft. Het is geen wonderapparaat dat zorgt voor sneller internet. Deze eigenschap wordt helaas maar al te vaak aan dit apparaat toegedicht, maar berust dus niet op enige waarheid. Indien je niet tevreden bent over de snelheid van jouw internetverbinding, dan zal je contact op moeten nemen met jouw internetprovider. Maar gaat het om overal in huis een goede internetverbinding hebben? Dan is een wifi versterker de oplossing voor jouw probleem.