Je gloednieuwe website staat! Hij is eindelijk af. Je hebt er uren op uren op uren aan werk in gestoken en je bent enorm trots op wat je hebt bereikt. Natuurlijk wil je wel dat die site dan niet gehackt wordt. Daarom geven we je wat tips om je website zo veilig mogelijk te houden!

 

Ga veilig om met inloggegevens

Iedereen weet dat het niet verstandig is om je inloggegevens zomaar aan iedereen weg te geven. Alsnog is het misschien niet verstandig om het alleen maar niet te vertellen! Maak ten eerste je inloggegevens altijd zo moeilijk mogelijk. Als je wachtwoord ‘hallo’ is dan is het wel heel makkelijk te raden. Dingen waar je aan moet denken bij het maken van een wachtwoord zijn bijvoorbeeld dingen die jij alleen weet, bijvoorbeeld je pincode of de naam van het meisje waar je vroeger stiekem verliefd op was!

 

tweefactorauthenticatie

Je hebt er vast wel eens een melding van gekregen op bijvoorbeeld je google account. Tweefactorauthenticatie zorgt er eigenlijk voor dat je in moet loggen met nog iets anders dan alleen je wachtwoord. Ze laten je van te voren wat vragen invullen die alleen jij zou weten. Bij het inloggen kunnen ze 1 van die dingen vragen en dan kan dus alleen jij inloggen omdat jij het antwoord als enigste weet.

 

Zorg dat je CMS software geupdate is

De meeste succesvolle hacks vinden plaats bij websites waarvan de eigenaar het verzuimd om de meest recente beveiligingsupdates uit te voeren en te installeren. Die updates krijg je niet voor niks natuurlijk! Met elke update wordt het moeilijker en moeilijker voor hackers om zomaar je website te kunnen hacken. Hou deze dus altijd up to date!

 

Scan preventief tegen malware

Google heeft software die automatisch scant naar sites met malware. Helaas is het zo dat als er malware wordt gevonden op jouw website dat google hem offline haalt en een melding laat zien als je die probeert te bezoeken. Voor je bezoekers komt dat dan een beetje afschrikwekkend over en is dus slecht voor je bezoekers aantal. Scan daarom zelf altijd preventief naar malware op je website. Dan kun je google voor zijn!

 

Laat de laatste 3 genoemde punten over aan een professional

natuurlijk als je er verstand van hebt kun je het zelf doen maar zo even 1,2,3 dat allemaal doen en kunnen is nogal wat. Het is beter om dat te laten doen door een professional van NL-XS, die zijn er in gespecialiseerd.