Een eindeloze discussie in de wereld van de tech is de afweging tussen een desktop computer of een laptop. Hoewel dit iets is waarin een persoonlijke afweging belangrijk is, is het toch iets waar menig nerd zich over kan opwinden en wat kan lijden tot verhitte reddit threads.  

Het is duidelijk dat er voordelen kleven aan desktops. Je hebt gemiddeld genomen voor minder geld een betere PC. Er hoeft weinig geld te worden uitgegeven aan de compactheid van de onderdelen en daardoor is er meer ruimte binnen het budget voor de goede performance van de gekochte onderdelen. Zeker als je zelf je PC bouwt is er veel ruimte voor dit soort dingen. Voor het zelf bouwen van een desktop is veel informatie beschikbaar. Toch is je laptop zelf samenstellen ook mogelijk. Je kan dit zelf doen, op dezelfde manier als bij een dekstop. Gewoon de onderdelen kopen die je wilt hebben en dan zelf in elkaar zetten. Je kan er ook voor kiezen dit uit te besteden en iemand betalen voor laptop bouwen 

De overduidelijke voordelen aan de andere kant gaan natuurlijk vooral over de mobiliteit van de computer. Een laptop kan je makkelijk in een tas meenemen, terwijl een desktop verplaatsen een flink gedoe is. Vooral voor mensen die hun laptop ook voor werk willen gebruiken en daardoor vaak moeten verplaatsen kan het slim zijn om een echt goede te nemen als je er ook nog video games op wil spelen bijvoorbeeld. Dan is het voordeliger voor beide dingen één computer te hebben in plaats van een desktop en een laptop aan te schaffen. 

Voor iedereen die een laptop koopt zal het een beetje verschillen wat er nodig is. Voor de één zal de desktop de overduidelijke keuze zijn, voor de ander de laptop. Maar wat er ook gebeurd, laat je niet afschrikken door boze redditers.