Om toegang te krijgen tot het internet of een netwerk is een netwerkkaart nodig. Er zijn twee soorten netwerkkaarten, namelijk een netwerkkaart dat aangesloten moet worden door middel van een kabel of een netwerkkaart dat draadloos werkt. Een netwerkkaart moet worden aangesloten aan het moederbord in uw laptop of computer.

 

Als een netwerkkaart door middel van een internetkabel moet worden aangesloten aan het moederbord met een internet kabel en dat heeft aantal voor -en nadelen. De voordelen zijn dat de verbinding niet weg zal vallen en dat het veiliger is, omdat het van buiten af moeilijk te hacken is. Het nadeel is dat er altijd een kabel aanwezig moet zijn op de plek waar de laptop of computer gebruikt moet worden.

 

Een draadloze netwerkkaart zorgt ervoor dat er geen kabel nodig is om te verbinden met het internet of een netwerk. Omdat er met een laptop op meerdere plaatsen gewerkt kan worden, is er in een laptop bijna altijd een netwerkkaart geïnstalleerd. Ook een draadloze netwerkkaart heeft een aantal voor –en nadelen. Een voordeel is dat er op elke gewenste plaats gewerkt kan worden, dit geldt voor buiten en binnen. De nadelen van een draadloze netwerkkaart is dat de verbinding slecht is of weg kan vallen en dat het netwerk makkelijker te hacken is. Ook al is het beveiligd, toch is het netwerk makkelijker te hacken van buitenaf.

 

Ook zijn er van deze twee soorten netwerkkaarten verschillende te koop, hierbij gaat het om de snelheid, de kwaliteit en bij de draadloze netwerkkaart om het ontvangst.