Refurbished computers: Wat zijn dit precies?

Refurbished computers zijn sinds een paar jaar een echt ding geworden, en dan is het natuurlijk belangrijk om te weten wat refurbished computers nu precies zijn. Gelukkig heb ik daar het antwoord op, het is namelijk een manier om goedkopere computers aan te schaffen, en wie wil dit nu niet weten?

 

refurbished computers

 

Wat zijn refurbished computers?

Je hebt misschien dat dit gebruikte computers zijn, maar dit is niet het geval. Refurbished is iets heel anders dan tweedehandse computers. In principe zijn het computers die retour zijn gebracht omdat ze een klein technisch probleem hebben of omdat de eigenaar hem simpelweg toch niet wilde hebben. Deze computers worden volledig nagekeken en opgeschoond voordat ze als refurbished computers worden verkocht. Hierdoor zullen er hooguit enkele krasjes opzitten maar zijn het voor de rest compleet nieuw computers.

 

Het voordeel van een refurbished computer

Het voordeel van refurbished computers is natuurlijk dat deze veel goedkoper worden verkocht dat nieuwe computers. Gemiddeld worden ze verkocht voor 50-70% van de nieuwprijs. Dit kan je dus honderden euro’s besparen terwijl je eigenlijk toch een nieuw product hebt. Het enige probleem is dan dat je het risico loopt dat een dergelijk technisch probleem weer terugkomt, maar dit risico heb je ook wanneer je een nieuw laptop koop.

 

Hier komt dan natuurlijk bij dat er wat krasjes op de computers kunnen zitten, maar dat lijkt mij die paar honderd euro wel waard.

 

Nog even in het kort, refurbished computers zijn computers die voor verschillende redenen retour zijn gekomen maar hierna goed zijn gecontroleerd waardoor ze nu bijna weer als nieuw zijn.

 

Toch kun je voor wel 50-70% van de nieuwprijs krijgen, wat natuurlijk een koopje is. Ik raad je dus zeker aan om naar deze optie te kijken, misschien vind je wel de laptop van jouw dromen voor een laag prijsje, wat natuurlijk helemaal mooi zo zijn. Bovendien wordt het aanbod in refurbished computers steeds groter dus zal het assortiment ook uitbreiden en heb jij meer keus op het gebied van refurbished computers. Zie het dus zeker als optie!