Wie denkt aan internet, denkt vaak aan Google. Wanneer we iets willen zoeken, is dit meestal de eerste zoekmachine die we vragen. Zelfs de elektronische assistente van de iPhone genaamd ‘Siri’ raadpleegt regelmatig Google om je te kunnen voorzien van informatie. Hieruit blijkt dan ook dat Google een belangrijke bron van informatie is voor veel mensen. Wie een website beheert, zal dan ook maar al te graag gevonden willen worden in Google. Echter is Google niet zo eenvoudig als soms gedacht wordt. Een ingewikkeld en mysterieus algoritme zorgt ervoor dat niemand precies weet hoe de zoekmachine werkt. Wie het trucje enigszins door heeft, is een SEO tekstschrijver.

SEO schrijver
Om een hoge positie te behalen in de befaamde zoekmachine Google, zal je hier veel werk in moeten steken. Dit kan een SEO tekstschrijver voor je doen. Het is namelijk belangrijk dat de website voorzien is van unieke en relevante teksten. Google werkt met zoekwoorden en linkt bepaalde websites aan bepaalde zoekwoorden. Het is dan ook belangrijk voor een website om goed na te denken op welke zoekwoorden deze gevonden wil worden. Het is daarom belangrijk om in de huid van de potentiële bezoeker te kruipen en na te gaan welke zoekwoorden hij of zij zal gebruiken om de website tussen de eerste resultaten van Google te kunnen zien.

Kan ik een SEO schrijver inhuren?
Het is mogelijk om een SEO schrijver in te huren en dit wordt dan ook vaak aangeraden. Zeker bedrijven met een nieuwe website kunnen wel wat extra hulp gebruiken om een hoge positie in Google te behalen. Websites die al langer bestaan kunnen namelijk makkelijker een hoge positie halen met een nieuwe pagina, omdat Google de kwaliteit van deze website al erkend heeft. Het is belangrijk om een lijst op te stellen van de belangrijkste zoekwoorden en hier een speciale pagina aan te wijden, welke een SEO schrijver voor je kan vullen met tekst.

Is het nodig om een SEO tekstschrijver in te huren?
Het is niet nodig om een SEO tekstschrijver in te huren, je kunt het ook zelf doen. Je zult dan wel genoeg tijd moeten hebben om je te verdiepen in SEO. Dit is namelijk de afkorting voor Search Engine Optimization en is een ander woord voor zoekmachineoptimalisatie. Daarnaast zal je veel tijd moeten besteden aan het schrijven van teksten. Het is echter wel goed om hier aandacht aan te besteden. Als je het kunstje zelf onder de knie hebt, zal je sneller nieuwe pagina’s kunnen maken.