Het gebruik van computers, laptops, smartphones en tablets is enorm toegenomen in de afgelopen 10 jaar. Iedereen staat met elkaar in verbinding, alles gaat super snel. Internetpagina’s laden super snel en je kunt zo multitasken tussen verschillende schermen.

 

Wat gebeurt er?

Voorheen ging dat allemaal niet zo snel en kon je ook niet verschillende programma’s achter elkaar blijven draaien. Eerst wisten we niet beter en dachten we dat het hoorde, maar stel dat je hedendaagse computer of laptop hetzelfde meemaakt? Je kan ineens niet meer snel internetten, je computer reageert traag en je kunt niet meer verschillende programma’s op de achtergrond laten draaien zonder dat hij hapert of vastloopt.
Dit kan enorm frustrerend werken aangezien je nieuwe laptop of pc volgens de verkoper enorm snel bleek te zijn. Je hebt er ook nog een virusscanner en malware scanner bijgekocht zodat je computer beschermt is tegen allerlei aanvallen van buitenaf. In de meeste gevallen werkt dit prima, maar sommige virussen weten zich toch door de virusscanner te wurmen, waardoor je computer toch geïnfecteerd word. Dit kan komen omdat je ergens een keer op een reclame hebt geklikt of je speelt wel eens een spelletje.

 

Wat kan je er tegen doen?

Mocht je computer steeds trager worden en het wordt niet meer mogelijk om er fatsoenlijk op te werken, dan is er altijd nog een oplossing om je computer op te schonen. Als je handig bent met computers zou je het zelf kunnen doen, maar er bestaat altijd een groot risico dat je bestanden verwijderd die je wilde behouden. Je computer opschonen kan je ook laten doen door professionals die hiervoor speciale programma’s hebben om jouw computer een frisse start te laten maken. Dan loopt je computer in ieder geval weer als een trein, dan heb je weer alle mogelijkheden om al je programma’s op de achtergrond te laten draaien, meerdere internetpagina’s open laten staan en wat je er maar mee wilt doen.

 

Van kwaad tot erger

In sommige gevallen is je computer zodanig geïnfecteerd dat de computer bijna of zelf helemaal niet meer werkt. In dit soort gevallen moet je nooit zelf aan de slag om het probleem op te lossen, voordat het van kwaad tot erger wordt. Het zou zonde zijn om belangrijke bestanden als foto’s video’s en muziek bij het opschonen verloren gaan. In dat geval moet je het door een erkend computerreparatiebedrijf laten doen. In dit geval wordt de computer iets langer vastgehouden voor een goede analyse van de computer. Het is dan de zorg aan zo’n bedrijf om de computer helemaal op te schonen zonder dat er bestanden verloren gaan.