Ben je helemaal gelukkig op de plek waar jij woont? Zie je het niet zitten om te verhuizen maar zou je het wel fijn vinden om groter te wonen? Wil je tegelijkertijd een aantal slimme investeringen doen, waar je woning meer waarde mee creëert? Er zijn een aantal verbouwingen die voor meer woningwaarde zorgen. In deze blog gaan we hier op in!

 

Meer oppervlakte = meer woningwaarde

Wil je graag groter wonen? Je kunt je huidige woning vergroten. Middels een uitbouw op de begane vloer met dubbele tuindeuren bijvoorbeeld. Het is gebruikelijk om (doorgaans de achterkant) van de woning uit te breiden met 2 meter. Je krijgt er meer woonoppervlak voor terug, waardoor je woning in waarde stijgt. Ook een dakkapel zorgt voor meer woonoppervlak. Laat een dakkapel op zolder plaatsen en geniet van meer ruimte en van meer woningwaarde!

Qua kosten valt het plaatsen van een dakkapel mee. Ook is het geen ingreep die lang duurt. Gemiddeld is het mogelijk om in één dag een dakkapel te plaatsen. De dakkapel wordt diezelfde dag ook van binnen nog geheel afgewerkt. Zo kun je al snel genieten van jouw zolder met extra ruimte.

 

Woning verduurzamen

Duurzaamheid speelt steeds een grotere rol. Investeer in je woning door deze te verduurzamen! Met goede isolatie bespaar je al gauw zo’n 30% op de stookkosten. Tegelijkertijd gaat de woningwaarde omhoog wanneer de woning goed geïsoleerd is.