Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat het fenomeen USB C zijn intrede deed. We nemen je hiervoor mee terug naar het jaar van introductie, het jaar 2015. Sindsdien is deze technologie aan een grote opmars bezig en heeft het er alle schijn van dat zeker de USB C kabel de nieuwe standaard aan het worden is als het gaat om data overdracht en het opladen van verschillende apparaten. In dit artikel vertellen we je er dan ook graag iets meer over de gebruiksmogelijkheden van deze nieuwe technologie, zonder dat we al teveel in de technische details duiken. Als je dit artikel hebt gelezen, dan kun je ook bepalen of deze meest recente USB variant ook voor jou de nieuwe standaard is.

 

usbc

 

USB C, de voordelen

De nieuwe standaard worden, dat gebeurt natuurlijk niet zomaar. De technologie in kwestie zal een aantal specifieke voordelen in huis moeten hebben ten opzichte van artikelen die al geruime tijd op de markt zijn. Misschien is voordelen niet de juiste omschrijving en is het beter om te praten over “innovaties”. Kijken we naar USB C, dan kunnen we gerust stellen dat deze kabels vernieuwend zijn. Zo maken deze kabels, als we het dan toch over voordelen gaan hebben, mogelijk om een apparaat op te laden terwijl er op hetzelfde moment ook data wordt overgebracht door dezelfde USB C kabel. Bijkomend voordeel is dat met name de data overdracht ook nog eens veel sneller plaatsvindt dan wanneer je dit zou doen met een “reguliere” usb kabel.

 
Maar er is meer dat deze USB variant populair maakt. Je kent het vast wel … je plugt een usb stekker in een apparaat en steevast doe je dit verkeerd, omdat je deze stekker verkeerd om in de poort stopt. Dit behoort tot het verleden met USB C, want hiermee kun je niet langer mis zitten. Met andere woorden, de stekker past altijd.

 

Laadt ook jouw laptop op met behulp van USB C lader

Door de grote capaciteit en snelheid van USB C kun je deze ook inzetten voor het opladen van wat grotere (lees: zwaardere) apparaten. Hierbij kun je denken aan het opladen van een laptop. Je hebt hiervoor een USB C lader of USB C oplader nodig. Fabrikanten van laptops zijn zeer in hun nopjes met de komst van de nieuwste USB technologie en dit heeft alles te maken met het feit dat de poort die nodig is voor deze kabels een stuk kleiner is dan de reguliere kabels. Dit stelt hen namelijk in staat om laptops en andere apparaten nog platter/kleiner te maken dan deze nu al zijn. De vraag naar “zo compact mogelijk” is groot en dankzij deze nieuwe techniek komt dit weer een stapje dichterbij.

 

Een tekort aan poorten?

Misschien ben je ook wel bekend met het verschijnsel dat je wel eens usb poorten tekort komt. Sommige apparaten, en dan met name de wat kleinere laptops, hebben wat dit betreft slechts twee poorten en dat kan wel eens te weinig zijn. Een USB C Hub brengt dan uitkomst. Met de nieuwste USB Hub creëer je in een handomdraai een aantal extra poorten. Handig, makkelijk en nog voordelig ook, want een relatief eenvoudige USB C Hub is al verkrijgbaar voor minder dan tien euro.

 

Koop jouw USB C accessoires online

Alles op het gebied van USB C, dus zowel de kabels, de hubs, de laders en opladers, koop je natuurlijk online. Het is niet verrassend dat je bij de hierin gespecialiseerde webwinkel de meeste keuze vindt. Ook een handige accessoire als de USB C adapter vind je hier. Voor deze adapter en de andere artikelen geldt dat als je deze online koopt je er zeker van kunt zijn dat je niet teveel betaalt. Zo is “de nieuwe standaard” voor iedereen bereikbaar. Doe hier je voordeel mee!