Naarmate uw bedrijf groeit, zullen ook uw informatiesystemen groeien. Meer medewerkers betekent meer computers, wat weer zorgt voor een complexer systeem van netwerken, hardware en software en allerlei randapparatuur. Taken als het installeren van snelle wifi en het updaten en onderhouden van allerlei programma’s zal steeds ingewikkelder worden. Ook de beveiliging van uw systemen en netwerken is vandaag de dag steeds belangrijker. Daarom kan het lonen om een externe ICT-beheerder in te schakelen.

 

Snelle en stabiele wifi

Veel bedrijfsprocessen lopen tegenwoordig via een draadloos netwerk. Als deze wifi wegvalt, ontstaan er vaak al snel problemen. De externe ICT-beheerder kan u helpen bij het installeren van snelle en stabiele wifi. Als er onverhoopt toch problemen ontstaan, dan is de ICT-beheerder altijd bereikbaar om deze problemen te verhelpen zodat u en uw medewerkers zo snel mogelijk weer aan het werk kunnen.

 

Een goed onderhouden systeem

Een groeiend bedrijf zal een steeds groter netwerk van systemen en programma’s opbouwen. Deze systemen moeten ook onderhouden worden, zodat u en uw medewerkers altijd gebruik kunnen blijven maken van de laatste versie van de programma’s die door uw bedrijf gebruikt worden. Een goed onderhouden systeem zorgt ervoor dat er geen uitval is en zo hebben uw medewerkers altijd een productieve werkdag zonder oponthoud door niet-werkende systemen.

 

Beveiliging van uw netwerk

Een ander punt waarbij een ICT-beheerder goed van pas kan komen is de beveiliging van uw systemen. Computers die zijn aangesloten op een netwerk zijn gevoelig voor cyberaanvallen. Het is daarom belangrijk dat uw computers en netwerk goed beveiligd zijn hiertegen. Een ICT-beheerder kan u hierbij helpen. Hij of zij weet precies wat u moet doen om uw bedrijf te beschermen. Virussen en malware zullen zich continu blijven ontwikkelen. Hierdoor moeten ook de beveiligingsmaatregelen van uw bedrijf continu in de gaten worden gehouden om te kijken of deze nog wel altijd up-to-date zijn. Een ICT-beheerder is altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Wat ook een toegevoegde waarde is, is het maken van back-ups van uw bestanden. Mocht er dan iets fout gaan, dan heeft u altijd nog toegang tot uw bedrijfsgegevens.

 

Heeft u ook interesse in een externe ICT-beheerder?

Bent u ook al overtuigd van alle voordelen waar u dankzij een externe ICT-beheerder van kunt genieten? Neem dan contact op met het ICT-bedrijf in Breda en geniet binnen de kortste keren van snel internet zonder ellenlange storingen, een goed onderhouden systeem met van alles de nieuwste versie en een goed beveiligd netwerk zodat uw gegevens niet gevoelig zijn voor internetfraude.