Een cloud opslag is voor elk bedrijf extreem belangrijk. Je kan aan opdrachten werken zonder dat je iedere keer je werk moet opslaan. Dit gebeurt namelijk automatisch. En een ander voordeel is dat je met meerdere tegelijk in één bestand kan werken. Zo hoef je niet iedere keer bestanden naar elkaar toe te sturen. In dit artikel kom je meer over een cloud werkplek te weten.

 

Online

Een cloud werkt via het internet. Hierdoor is het overal bereikbaar voor degene die toegang hebben. Zo kan je als je aan een project werkt thuis met je collega’s in hetzelfde bestand werken. Dit is vooral handig nu tijdens de corona crisis. Je ziet ook dat steeds meer bedrijven een cloud plek opzetten voor hun werknemers zodat ze heel gemakkelijk met elkaar kunnen werken zonder dat het druk is op de werkvloer.

 

Veiligheid

Een cloud plek is ook erg veilig. Doordat er internationaal is bepaald dat de beveiliging van een cloud opslag enorm hoog moet zijn kan je niet zo gemakkelijk in een willekeurige cloud plek. Zo kan je met een gerust hart wachtwoorden in de cloud zetten of andere belangrijke bestanden. Je kan een cloud werkplek ook beveiligen met een wachtwoord waarmee je iedere keer moet inloggen om toegang te krijgen. Je kan kiezen voor een normaal wachtwoord, of eentje met een usb-stick waarbij je iedere keer een wachtwoord krijgt zodat niemand er in kan als hij/zij het wachtwoord weet. Dit is namelijk iedere keer een uniek wachtwoord.

 

Kosten

Een cloud opslag verlaagt ook de kosten. Doordat je alleen maar de kosten betaald van de cloud licentie en niet voor losse licenties ben je veel goedkoper uit. Ook de kosten op servers bespaar je. Je hoeft namelijk niet verschillende servers te kopen. Één keer een server kopen waar je cloud op staat is goed genoeg.

 

Wil je een betere cloud hebben die onderhouden kan worden zonder dat jij dat zelf doet? Ga dan voor een ict expert van NL-XS.