Hardware

Overzicht aan links naar websites over hardware, producten en organisaties die hier mee te maken hebben.

Lees meer..
Software

Overzicht aan links naar websites over software, producten en organisaties die hier mee te maken hebben.

Lees meer..
Divers / Tips

Overig

Lees meer..

Waarom is de ene paraplu duurder dan de andere?

Paraplu’s heb je in verschillen uitvoeringen, groot, klein, diverse kleuren en merken. Een paar merken zijn  of de tijdloze Minimax paraplus.

Het verschil in prijs vloeit meestal voor uit de bouwkwaliteit van de paraplu. Dit merk je vooral als er iets wind onder de paraplu waait. Bij een goedkoop model zal deze veel minder stabiel aanvoelen.

 

En in het slechtste geval zelfs doormidden breken. Hier geld wederom weer, goedkoop is (meestal) duurkoop.

Vroeger werden paraplus zelfs van walvisbeenderen gemaakt. De eigenschap van dit gebeente is namelijk dat deze goed voorhanden waren en zeer stug en onbuigbaar. Het dak, of de bovenkant was van een geweven stof. Je kan je voorstellen dat niet iedereen een paraplu kon veroorloven, het was tevens ook een status symbool.

 

De stok bestond meestal uit ebbenhout, al dan niet gedecoreerd met mooi snijwerk. En aan de onderkant van de paraplu had je een grote knobbel zitten. Dit was echt het pronkstuk van de paraplu en bestond meestal uit hout of marmer. Hierin was meestal een dier of portret gegraveerd. Het gewicht werd hierdoor wel flink hoog, soms wogen ze wel rond twee KG!paraplu-3

Zoeken
.