Ultimaker is als fabrikant van 3D printers een voorloper in de markt. Daar is natuurlijk een goede reden voor aan te wijze. Het is bijvoorbeeld goed om te weten dat de kwaliteit van de printers van deze fabrikant zeer hoog is. Daarnaast is vooral het feit dat deze fabrikant zich richt op zelfbouw ook een belangrijke factor. Een printer die je zelf op kan bouwen op basis van je eigen ideeën, kan natuurlijk veel meer bieden dan een model dat precies is zoals de fabrikant dat voorschrijft. Het is dus goed deze voordelen te benoemen.

 

Wat is het zelfbouwprincipe?
Ultimaker onderscheidt zich op het gebied van zelfbouw. Daar heeft het in belangrijke mate het voortouw in genomen. Alle printers worden op deze wijze aangeboden. Dat betekent dus dat je als koper van de printer zelf kan bouwen aan de modellen. Op die manier passen ze dus altijd precies bij de ideeën die jij hebt met de printer. Dit is vooral aantrekkelijk wanneer je een specifiek project hebt waarvoor je de 3D printer wilt inzetten. In dat geval zijn deze modellen er perfect op aan te sluiten. Dit is ook de wijze waarop ze worden toegepast in veel branches.

 

Gemakkelijk te updaten en upgraden
Het echte voordeel van de zelfbouwprinters van Ultimaker zit hem natuurlijk in de kosten. Doordat de printers volgens het zelfbouwprincipe werken, is het ook mogelijk om ze altijd aan te passen aan de nieuwste ontwikkelingen. Komt er een upgrade of een update? Dan hoef je niet direct een hele nieuwe printer te kopen. In plaats daarvan kan je gemakkelijk zorgen dat de printer wordt aangepast door de nieuwe onderdelen op te bouwen. Zo kan je dus als gebruiker van de printer altijd up-to-date zijn en aan alle wensen en eisen uit de markt voldoen. Dit is een groot voordeel.

 

Passend bij elk gebruik
Ook is het goed om te weten dat Ultimaker werkelijk door iedereen naar eigen inzicht op te bouwen is. In ieder geval in grote mate. Dat betekent dus ook dat de printer daadwerkelijk passend te maken is bij elke vorm van gebruik. Alleen al om die reden is het dus ook goed te begrijpen dat de printers flink populair zijn. Het is zelfs zo dat juist dit argument door veel ondernemers en particulieren wordt aangegrepen om voor deze fabrikant te kiezen. Alle reden om dus zelf ook eens te kijken naar de mogelijkheden die er liggen met dit model.

 

Lees verder: 3d printer Ultimaker