Refurbished apparaten zijn momenteel erg populair. Het is een ideale manier om kwalitatieve producten voor een lagere prijs in huis te halen. Ja, je leest het goed. De prijs van refurbished apparaten liggen vaak 50% à 90% lager ten opzichte van de nieuwprijs. 

Maar wat is de reden van deze prijsverlaging? Aangezien deze vraag regelmatig gesteld wordt, leek het ons verstandig om een artikel volledig te richten op deze vraag. Na het lezen van dit artikel zul jij jouw gezochte antwoord direct vinden. 

Wat is refurbished? 

Om te begrijpen waarom de refurbished printers, smartphones en wasmachines goedkoper zijn dan de nieuwe varianten, is het prettig om de term ‘refurbished’ te begrijpen.  

Refurbished betekent letterlijk ‘gerenoveerd’. Dit houdt in dat de apparatuur volledig wordt nagelopen op eventuele schade en slechte onderdelen. Indien hier sprake van is, wordt de schade gerepareerd en worden slechtere onderdelen vervangen door kwalitatieve onderdelen. De data van de vorige eigenaar wordt volledig verwijderd en zal de nieuwe software worden gedownload.  

Waarom is refurbished goedkoper? 

De refurbished apparatuur komt over het algemeen vaak uit het bedrijfsleven. Hierbij zijn ze voor korte tijd in gebruik gesteld of als showroommodel ingezet. Het prijsverschil is het gevolg van het hergebruik van de apparatuur. De goedwerkende, kwalitatieve onderdelen worden immers hergebruikt. Hierdoor heb je niet enkel een goedkope printer, maar ook nog een duurzame printer. Kortom: bij de aanschaf van refurbished apparaten zul je niet enkel rekening houden met jouw portemonnee, maar ook met het milieu en het huidige klimaatprobleem.